Smart ForTwo prošel druhým faceliftem

Zbyněk Klíč
13. 2. 2012 3:38
Úpravy se týkají především vzhledu exteriéru Smartu a použití nových materiálů v interiéru
Smart ForTwo
Smart ForTwo | Foto: Smart

Druhou modernizací prošel Smart ForTwo, který je v prodeji od roku 2007.

Úpravy se týkají především vzhledu exteriéru a použití nových materiálů v interiéru. U techniky zůstává vše při starém a nemění se ani škála motorů a jejich výkony. Nejdůležitějšími změnami exteriéru je nová maska chladiče s logem automobilky a přepracovaný přední nárazník, v němž se otvory pro vstup vzduchu spojily do jednoho. Novinkou jsou i diodová světla pro denní svícení, širší prahy dveří a upravený zadní nárazník.

Interiér je vybaven s použitím nových materiálů a jejich kombinacemi. K dispozici je nyní provedení spojující látku s pravou nebo umělou kůží. Kromě sedadel jsou tyto materiály použity i na výplně dveří a palubní desku.

Zájemci o letošní Smart ForTwo mohou volit ze tří nových druhů litých kol a sedmi laků karoserie. Premiérově je v nabídce matná černá pro všechny verze a bílá pro Brabus Xclusive. U kabrioletu je možné objednat si kromě černé, červené nebo modré jednu z šestice dalších barev.

Smart ForTwo je i nadále k dispozici jako uzavřené Coupé nebo Cabrio s plátěnou střechou v pěti stupních výbavy - pure, pulse, passion, Brabus a Brabus Xclusive. Ceny vozu na německém trhu začínají na 10 275 Euro (zhruba 260 000 korun), u dealerů by se měl modernizovaný Smart ForTwo objevit začátkem letošního dubna.

 

Právě se děje

Další zprávy