Blíží se konec naftových motorů? Diesely jsou levnější než dřív, stojí jako benzin

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 3. 2019 6:02
Prodeje naftových motorů padají a některé automobilky se dieselů prakticky zcela zbavily. Někde bez náhrady, jinde je nahradily hybridní či plně elektrické jednotky. Stále nicméně zůstává řada výrobců, která naftové agregáty ve své nabídce má. I u nich lze ale vypozorovat jistý trend - a to zlevňování těchto verzí. A i když je sleva poskytnuta i na benzinový agregát, zvýhodnění dieselu bývá často větší. Prohledali jsme proto české ceníky automobilek a našli zajímavé slevy právě na naftové motory, přičemž ty nejvyšší najdete v galerii. Ušetřit můžete statistíce, a to i u horkých novinek.
Foto: Výrobci

Nissan Qashqai - zvýhodnění až 138 tisíc

Nissan Qashqai se pravidelně řadí mezi nejpopulárnější SUV na trhu, přičemž zájem rovněž oživují akční slevy, které na vůz poskytuje český importér. Ceníková cena neplatí vlastně u žádného motoru, na všechny je poskytována určitá sleva. Více Japonci snížili ceny naftových motorů. Ty jsou dva - 1.5 dCi s 85 kW a manuálem nebo dvouspojkovým automatem, respektive 1.7 dCi se 110 kW, u níž je manuál kombinován s pohonem předních nebo všech kol a automat CVT se čtyřkolkou.

Výše slevy se liší podle zvolené výbavy. Základní Visia znamená vždy slevu 132 890 korun, nejlevnější turbodiesel tak startuje na 449 tisících korunách. To je mimochodem stejně jako základní benzinový motor se 103 kW, zákazník tak má možnost volby typu paliva bez příplatku. U druhé výbavy Acenta činí sleva 126 300 korun, nejlevnější naftový motor tak začíná na 516 790 korunách - opět stejně jako nejlevnější zážehový agregát.

Výbavy N-Connecta, N-Motion, Tekna a Tekna+ mají ceníkovou cenu shodně sníženou o 138 300 korun. Předpoklad, že benzin a diesel stojí stejně, ale naplňují pouze výbavy N-Connecta a N-Motion. Co všechno jednotlivé verze obsahují, stejně jako kompletní ceník a test Qashqaie, najdete na Vybermiauto.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy