V čem je Rapid lepší než Scala? Porovnali jsme kompaktní modely Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 12. 2018 6:07
Na konci minulého týdne představila Škoda v izraelském Tel Avivu nový model Scala. Ten nahrazuje hned dva vozy - liftback Rapid a hatchback Rapid Spaceback. Jak moc se Scala oproti nim změnila najdete v následující galerii. Vzhledem k tomu, že jde o hatchback, porovnávali jsme ho primárně s Rapidem Spaceback.

Jakým kompaktním hatchbackům s cenou do 400 tisíc korun bude Škoda Scala konkurovat najdete tady.

Interiér

Další velkou revolucí prošel mezigeneračně interiér. Spolu s technikou na něm bylo šetření u Rapidu znát nejvíce - designově i použitými materiály. To by se mělo v případě Scaly změnit. Již koncepce je zcela jiná, zatímco Rapid má displej infotainmentu uprostřed středové konzole, Scala má jako první Škoda vůbec volně stojící obrazovku ve vrchní části palubní desky. Materiály by minimálně ve výplních dveří a na některých částech palubní desky měly být měkčené. Rapid především na palubní desce sázel na tvrdé plasty.

Nové jsou i výdechy ventilace, dekorační prvky či provedení ovladačů klimatizace. Celkově působí kabina hodnotněji a designově zajímavěji. Širší bude i nabídka výbavových prvků. Scala nabídne oproti Rapidu třeba vyhřívaný volant a čelní sklo, ambientní LED osvětlení interiéru v bílé a červené nebo čalounění mikrovláknem (Rapid měl maximálně kombinaci kůže a látky).

 

Právě se děje

Další zprávy