Vyplatí se koupit nový Nissan Leaf? V Čechách začíná na 850 tisících, porovnali jsme ho s VW e-Golf

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 1. 2018 14:01
Na český trh vstupuje druhá generace celosvětově nejprodávanějšího elektromobilu. Nissan Leaf se oproti předchůdci výrazně změnil designově a dočkal se rovněž vylepšeného pohonného ústrojí. Patrně největším rivalem nejen na českém, ale i celoevropském trhu mu bude Volkswagen e-Golf. V následující grafice tak najdete porovnání obou konkurenčních kompaktních hatchbacků, i když zatím pouze na papíře.

Na detailní porovnání Nissanu Leaf a Volkswagenu e-Golf, které navíc můžete měnit či rozšiřovat podle vlastních preferencí, se podívejte zde.

Velikost

Nissan Leaf je co do vnějších rozměrů podstatně větší než Volkswagen e-Golf. Na délku má Japonec 4490 mm, z čehož 2700 mm ukrajuje rozvor náprav. Obě hodnoty jsou v nižší střední třídě mezi nejlepšími. To platí také o výšce 1540 mm. Naopak šířka 1790 mm je mezi kompaktními hatchbacky podprůměrná. Kufr Leafu pojme v základním uspořádání 435 litrů.

Elektrický Golf je s 4270 mm výrazně kratší než Leaf, rozvorem náprav o hodnotě 2629 mm ale zase o tolik nezaostává. Německý vůz je také o 9 mm širší a o 58 mm nižší. Zavazadlový prostor má základní objem 341 litrů.

 

Právě se děje

Další zprávy