Foto: 10 raket na kolech za rozumnou cenu. Nechybí mezi nimi ani škodovka

Foto: 10 raket na kolech za rozumnou cenu. Nechybí mezi nimi ani škodovka
Nejlevnější raketou na čtyřech kolech je Opel Astra GTC OPC. Třídveřový hatchback odvozený ještě od starší generace modelu Astra se prodává od 649 900 korun. Dvoulitrový benzinový turbomotor posílá na přední nápravu výkon až 206 kW, díky čemuž OPC zrychlí z místa na stovku za rovných šest vteřin a dosahuje rychlosti až 250 km/h.
Hned tři karosářské verze by v tomto přehledu měl Seat Leon Cupra. Na snímku vidíte kombík ST, ale naše podmínky splňuje i pětidveřový hatchback a třídveřová varianta SC. Nejlevnější z nich je pětidveřový hatchback od 733 900 korun. Dvoulitrový benzinový turbomotor disponuje výkonem až 213 kW, což umožňuje autu s pohonem předních kol zrychlit z 0 na 100 km/h za 5,9 s (s automatickou převodovkou ještě o desetinu rychleji) a vyvinout maximum 250 km/h. Třídveřová verze SC dosahuje 100 km/h z místa ještě o desetinu rychleji než pětidveřový hatchback a kombi.
Od 739 900 korun se nabízí další ikona mezi "hot hatchi" neboli sportovními verzemi běžných hatchbacků - Renault Mégane RS. Také on je odvozený ještě od starší generace modelu, "civilní" pětidveřová verze už se prodává v novém vydání. RS má pouze tři dveře, pohon přední nápravy a dvoulitrový benzinový turbomotor s výkonem až 201 kW, který vozu umožní zrychlení z 0 na 100 km/h za rovných šest vteřin a maximální rychlost 254 km/h.
Minimálně 799 500 korun zaplatíte za letošní novinku jménem Peugeot 308 GTI. Pětidveřový hatchback s pohonem přední nápravy si vystačí s přeplňovanou šestnáctistovkou, její výkon až 200 kW se ale blíží dvoulitrům. I díky tomu zrychlí z 0 na 100 km/h za rovných šest vteřin a pokoří maximální rychlost 250 km/h.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
8. 7. 2016 7:33
Otestovali jsme novou Hondu Civic Type R. Sportovní verze rodinného hatchbacku zvládá zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,7 s a upaluje až 270 km/h. Stojí necelých devět set tisíc korun. Podívali jsme se na konkurenty nového "hot hatche". V galerii najdete všechna auta, která sprintují z místa na stovku za méně než šest vteřin a dají se aktuálně pořídit do milionu korun. Nechybí mezi nimi ani škodovka.

Podrobnou recenzi nové Hondy Civic Type R čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy