Ford odtajnil ceny modernizovaného focusu. Dorazí i sedan

Radek Pecák Radek Pecák
18. 9. 2014 6:52
Ford přepracoval vnější tvary vozu, změny jsou ale vidět i v interiéru. Především zmizela titěrná tlačítka.
Foto: Ford

O jednu karosářskou verzi více začnou dealeři tuzemského zastoupení Fordu nabízet od konce listopadu, kdy se začne prodávat modernizovaná verze modelu Focus.

V právě zveřejněných cenících totiž přibyl sedan. Je cenově uprostřed mezi základním hatchbackem a kombíkem. Příplatek za tříprostorovou karosérii je u tohoto auta oproti hatchbacku deset tisíc korun, za kombi budou chtít dealeři ještě dalších deset tisíc více.

Zájemci o sedan si však budou moci vybírat z menšího množství kombinací výbav a motorů.

Foto: Ford

Nejnižší cena nového focusu bude 336 990 Kč. Dosud byl pětidveřový hatchback k dostání už od 309 990 korun. Šlo ovšem ještě o slabší verzi benzinové čtyřválcové šestnáctistovky s výkonem 63 kW, zatímco nyní je tento motor schopen vyprodukovat 77 kW.

Výbava není vůbec chudá. Mimo jiné obsahuje i palubní počítač, kůží obšitý volant, klimatizaci, centrální zamykání, rádio, elektricky ovládaná okna a zrcátka a také šestici airbagů.

Za druhý stupeň výbavy s označením trend Sport se připlácí třicet tisíc korun. Za to pak zákazníci obdrží vůz vybavený navíc mlhovkami, koly z lehkých slitin, sportovním podvozkem, sportovními sedačkami a dvouzónovou klimatizací.

Na výběr čtyři zážehové motory

Nejvyšší výbava Titanium se dá dokoupit za dalších dvacet pět tisíc korun. V seznamu prvků, které obsahuje, je například startovací tlačítko, multimediální systém Sync, tempomat a zadní středová loketní opěrka.

Pod kapotou vozu bude kromě základního motoru 1,6 také litrový přeplňovaný tříválec ve dvou výkonových verzích a také nový turbomotor 1,5 Ecoboost. Má výkon 110 kW (150 koní). Zájemci o naftové motory si budou moci vybrat ze dvou verzí motoru 1,6 TDCi. Ta výkonnější disponuje 85 kW (115 koní). 

Kromě pozměněného exteriéru designéři ve focusu přepracovali i interiér. Ovládání rádia a klimatizace má být nyní příjemnější a logičtější.

Porovnání s konkurencí na tuzemském trhu najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy