Dokonalý interiér auta se stále hledá. Audi má nápad

Radek Pecák Radek Pecák
14. 1. 2014 6:22
Jako první bude mít novou generaci multimediálního systému nové Audi TT.
Tento interiér dostane ještě letos nová generace Audi TT.
Tento interiér dostane ještě letos nová generace Audi TT. | Foto: Audi

Před dvěma roky na veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas automobilka Audi představila interiér nové generace modelu A3.

Tehdy tento prémiový německý výrobce poprvé ukázal, že po desítkách let je možno zákazníkům nabízet auta, na jejichž středovém panelu v interiéru není viditelné autorádio.

Letos na stejném místě Audi pokročilo ještě dále ve svém úsilí o nalezení co možná nejelegantnějšího, nejvíce funkčního a přitom jednoduchého interiéru svých vozů.

Z tohoto uspořádání displeje bude možno přejít na klasické kruhové přístroje
Z tohoto uspořádání displeje bude možno přejít na klasické kruhové přístroje | Foto: Audi

V nové generaci Audi TT, tedy malého sportovního vozu, který přijde na trh ještě během letošního roku, už nebude na středovém panelu ani displej zobrazující mimo jiné navigační pokyny.

TT dostane jako vůbec první model Audi novou generací multimediálního systému MMI. Její hlavní součástí bude 12,3palcový TFT displej a rovněž technologie označovaná jako Audi virtual cockpit.

Řidič nemusí s očima uhýbat stranou

Řidič si tlačítkem na volantu bude moci volit mezi dvěma režimy tohoto displeje. Mód zobrazený na ilustračním snímku ukáže řidiči například navigační údaje, dále také telefonní seznam či dostupné rozhlasové stanice. I v tomto režimu může řidič sledovat rychlost na rychloměru a hodnotu otáček motoru, ale kruhové ukazatele jsou v tomto režimu velmi malé.

Nastavování teploty přímo u výdechu vzduchu se zdá být zajímavým nápadem
Nastavování teploty přímo u výdechu vzduchu se zdá být zajímavým nápadem | Foto: Audi

Naopak ve druhém módu vypadá palubní deska klasicky.

V souvislosti s touto změnou inženýři Audi pozměnili i ovladače MMI na panelu mezi sedačkami. I nadále zůstane kruhový ovladač a touchpad. Ovládání se ale více přiblíží smartphonům, tedy například bude možné na něm zadávat pokyny více prsty najednou. Kolem ovladače budou nově umístěna jen dvě tlačítka, místo dosavadních čtyř. 

 

Právě se děje

Další zprávy