Dacia Duster proti Škodě Karoq. Známe hlavní trumfy nejžádanějších SUV v Česku

Jan Markovič Jan Markovič
18. 9. 2017 15:07
Dacia Duster a Škoda Karoq budou zřejmě dvě nejprodávanější SUV na českém trhu. I když se rumunský model dostane na silnice až na začátku příštího roku a mladoboleslavská novinka se už prodává, srovnali jsme oba vozy podle dosud známých parametrů. Vzhledem k obrovskému cenovému rozdílu i nabízené výbavě jde o auta pro odlišné zákazníky. I tak stojí za to vidět, co nabízejí.

Nová Dacia Duster ještě není na trhu, zajímavé ale může být i srovnání odcházejícího modelu se Škodou Karoq. To jsme pro vás připravili zde. Porovnali jsme mezi sebou ty nejlevnější možné výbavy.

Kufr

Preference českých řidičů jsou jasné - hlavně aby auto mělo co největší kufr. I proto se je domácí automobilka snaží nezklamat. Karoq nabídne na svou třídu obrovský zavazadlový prostor. V základním uspořádání by měl mít objem 521 litrů, po sklopení zadních sedadel 1630 litrů. Dacii na Škodu pár desítek litrů chybí, konkrétně nová generace nabídne 445 litrů. Pokud si ale zvolíte verzi s pohonem všech kol, pak dokonce jen 376 litrů. Dříve dvoukolka měla dokonce 475 litrů, což bylo jen o 35 l méně než měl Yeti.

 

Právě se děje

Další zprávy