Cena fabie combi odtajněna. Zájemci si připlatí deset tisíc

Radek Pecák Radek Pecák
29. 10. 2014 10:50
Prostornější typ fabie se dostane na trh v lednu, oproti karosérii hatchback u něj Škoda nenabídne nejslabší motor.
Vůz je nyní elegantnější, přesto má větší kufr.
Vůz je nyní elegantnější, přesto má větší kufr. | Foto: Aktuálně.cz

Mladá Boleslav - Deset tisíc korun oproti "základní" variantě hatchback si bude muset připlatit zájemce o nový model Škoda Fabia ve verzi kombi. Cenu tohoto vozu, který se na trh dostane v lednu příštího roku, dnes odtajnila společnost Škoda Auto.

Desetitisícový příplatek za tento typ karosérie je nejnižší v historii značky Škoda. S tříválcovým motorem o výkonu 75 koňských sil (55 kW) přijde vůz na nejméně 262 900 korun. 

Fabia hatchback sice má v ceníku uvedenu základní cenu 234 900 korun, tento automobil ovšem pohání slabší verze litrového tříválce, který se pro kombík nabízet nebude.

Za zmíněných 262 900 korun dostanou majitelé kombíku hlavně větší zavazadlový prostor. Oproti 330 litrům v případě hatchbacku lze do nové fabie combi naložit 530 litrů zavazadel.

V základní výbavě vozu (stupeň Active) je šestice airbagů, signalizace nezapnutých bezpečnostních pásů na všech sedadlech a elektronicky řízená uzávěrka diferenciálu XDS. Ke komfortu přispěje například centrální zamykání. Kdo chce klimatizaci, může si připlatit pět tisíc korun za speciální "paket", v němž je také elektrické ovládání předních oken a zrcátek. Kliky a zrcátka mají lak v barvě karosérie.

Výbava Ambition (nad rámec stupně Active) přidává například rádio Blues, Front Assistant (systém sledování odstupu od vpředu jedoucích vozidel včetně nouzového brždění), Speedlimiter (omezovač rychlosti), elektricky ovládaná okna vpředu, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, přední mlhové světlomety a dálkové ovládání centrálního zamykání.

Nejvyšší výbava Style je bohatší o projektorové halogenové světlomety s LED denním svícením, rádio Swing s pětipalcovou dotykovou obrazovkou, patnáctipalcová kola z lehké slitiny, Easy Light Assistant (světelný senzor), Easy Start (bezklíčové startování) nebo automatickou klimatizaci Climatronic se senzorem vlhkosti.

Kromě uvedeného zážehového tříválce 1,0 MPI (55kW) jsou na výběr ještě dvě verze benzinového motoru 1,2 TSI s výkonem 66 a 81 kW a také dvě varianty motoru 1,4 TDI. Slabší má maximální výkon 66 kW, silnější 77 kW.

Za 990 korun nabízí Škoda prodloužení záruky na pět let.

 

Právě se děje

Další zprávy