Vypadají skoro stejně, ale jsou zdravější. Podívejte se, jak firmy vylepšují výrobky

Iva Špačková Iva Špačková
12. 9. 2017 6:46
Výrobci vylepšují nutriční hodnoty potravin či nápojů a snaží se tím získat sympatie spotřebitelů, kterým záleží na zdravějším životním stylu. Chutě lidí se však zdravějším trendům přizpůsobují pomalu. Firmy proto při změně receptury postupují opatrně. Chuťové složky jako cukr či sůl tak snižují třeba jen o desetiny procent. Podívejte se na šest výrobků, které letos získaly od Potravinářské komory ČR ocenění za nejlepší změny nazvané Reformulace roku.
Foto: Corax Trading

Sušené maso Jerky – původní

Takto vypadal původní výrobek, který ještě obsahoval "éčko" dusitan sodný a měl vyšší obsah klasické soli.

 

Právě se děje

Další zprávy