Vypadají skoro stejně, ale jsou zdravější. Podívejte se, jak firmy vylepšují výrobky

Iva Špačková Iva Špačková
12. 9. 2017 6:46
Výrobci vylepšují nutriční hodnoty potravin či nápojů a snaží se tím získat sympatie spotřebitelů, kterým záleží na zdravějším životním stylu. Chutě lidí se však zdravějším trendům přizpůsobují pomalu. Firmy proto při změně receptury postupují opatrně. Chuťové složky jako cukr či sůl tak snižují třeba jen o desetiny procent. Podívejte se na šest výrobků, které letos získaly od Potravinářské komory ČR ocenění za nejlepší změny nazvané Reformulace roku.
Foto: Semix Pluso

Ovesné lupínky – vylepšený výrobek

  • Výrobce: Semix Pluso 
  • Jak se změnilo složení: Část cukrů byla nahrazena rostlinnou vlákninou, hodnota jednoduchých cukrů klesla na 14 g na100 g z dřívějších 24 g na 100 g.
  • Jak se změnila cena: Stoupla, ale výrobce neřekl, o kolik.
  • Jak lidem chutná: Chutná, ale zda je úspěšnější než původní výrobek, nelze zatím podle společnosti říci.
 

Právě se děje

Další zprávy