Myši, špína a boty v bramborách. Tyto podniky musely po kontrole zavřít

Ekonomika Ekonomika, SZPI
Aktualizováno 24. 9. 2015 20:46
Nový seznam 16 provozoven, které za poslední měsíc uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Foto: SZPI

Hrob

Potraviny Michaela Scharhagová, Tržní náměstí 5, Hrob

Provozovna funguje jako maloobchodní prodejna potravin a zároveň jako výrobna nebalených lahůdkářských výrobků. Podlaha ve výrobní místnosti pokrmů studené kuchyně byla pod dvojdřezem špinavá, byly zde drobky a zašlapané nečistoty. Tato místnost také sloužila částečně jako kancelář a sklad potravin. Z těchto důvodů nebylo na místě možné zajistit dostatečný pracovní prostor pro hygienické provedení všech postupů při výrobě potravin a zároveň zajistit přijatelné hygienické podmínky. V místnosti se vyskytovaly nad výrobními stoly dvě mucholapky s mrtvým hmyzem, který se vyskytoval také v krytech obou osvětlovacích těles. Provozovna proto nebyla vhodná k výrobě potravin nabízených k lidské spotřebě.

 

Právě se děje

Další zprávy