Upgrade na Windows 8 bude stát 40 dolarů

tl
10. 7. 2012 7:09
Za upgrade na Windows 8 zaplatí uživatelé 40 dolarů. V prodeji bude od října
Foto: Aktuálně.cz

Společnost Microsoft oficiálně oznámila, že nejnovější verze jejího operačního systému Windows bude v prodeji od října letošního roku. Znamená to, že Windows 8 už jsou dokončeny a mohou být posílány výrobcům tabletů a počítačů, kteří chtějí svá zařízení s novým systémem dodávat. Zájem o něj mimo jiné projevili například Lenovo, Dell nebo Hewlett-Packard.

Tyto firmy navíc podepsaly takové licenční smlouvy, díky kterým mohou jejich zaměstnanci Windows 8 plně využívat už od začátku srpna a pořádně si tak nový systém s předstihem ozkoušet.

Jedním z prvních zařízení, které bude s Windows 8 dodáváno, bude například tablet Surface, který je vyráběn přímo Microsoftem. Firma si s jeho přípravou dala poměrně záležet a chtěla by s ním konkurovat iPadu od Applu, ale i levnějším tabletům s Androidem.

Microsoft také prozradil, jak to bude s možnostmi upgradu starších systémů na ten nový. Upgrade by měl být umožněn všem uživatelům vlastnících verze Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7 a měl by stát 40 dolarů. Tato cena bude platit jenom do konce ledna příštího ledna, poté jí Microsoft o něco zvýší.

Společnost tuto relativně nízkou cenu zpočátku nasazuje proto, že si přeje, aby měl nový systém hned po svém startu co nejvíce uživatelů. S tím si možná ale Microsoft nemusí dělat starosti, protože už nyní zkušební verze Windows 8 trhají rekordy v počtu stáhnutí.


 

 

Právě se děje

Další zprávy