StarCraft 2 - seznamte se s rasou Protoss

Josef Matějka
26. 5. 2007 0:00
První pořádně odhalenou rasou jsou Protossové, pojďme se na ně podívat.
Foto: Hratelně.cz

StarCraft 2 preview najdete zde!

Na úplný konec se podívejme i na novinky v arzenálu jednotek a schopností rasy Protoss. Tvůrci se totiž rozhodli udržovat nás v neustálém napětí a lačném očekávání dalších informací a poodhalili pořádné informace právě jen o těchto zvláštních stvořeních.

Zéloti-fanatici (Zealots): Těmto úchylákům s psionickými meči, na něž jsme mohli narazit i v původním Starcraftu přibyla pasivní schopnost "charge". Ta jim umožní velice rychlé útoky na kratší vzdálenosti, což je obzvláště efektivní vůči zbaběle se stahujícím nepřátelským šikům či cizím střelcům.

Nesmrtelní (Immortals): Šikovní vyčůránci se schopností aktivovat štít proti těžkým palebným zbraním. Se zapnutým štítem dovádí dorážející artilerii i a další dělostřelecké jednotky k šílenství. Na druhou stranu je štít pramálo platný proti obyčejným vojákům.

Kolos (Colossus): Obrovskéehmkolosy s dlouhými končetinami, které těmto jednotkám umožňují pohyb v každém terénu. Vybavené jsou lasery, které se nejlépe hodí proti málo obrněným menším jednotkám.

Stopař (Stalker): Extrémně pohyblivá pavoučí jednotka, která se dokáže teleportovat na kratší vzdálenosti a skrývat se ve stínech.

"Širokostřelec" (Pheonix): Létající jednotka se schopností nakumulovat energii a vypálit záplavu projektilů (podobně jako plavidla ve starších 2D shoot-em-up hrách). Po využití této schopnosti však Pheonixy nemohou několik sekund útočit ani se hýbat, takže jsou extrémně zranitelné.

"Deformační paprsek" (Warp Ray): Další z létajících jednotek. Tato dokáže generovat laserový paprsek, jehož účinnost s délkou trvání narůstá. Velice účinná vůči nepřátelským těžkooděncům a pancéřované mašinérii, hůře obstojí proti oponentům v lehké zbroji.

Mateřšká loď (Mothership): Tuhle zrůdnost již jsme v této preview trochu nakousli. V daný moment může nad bitevním polem křižovat pozdě jediná. Oplývá třemi schopnostmi. První je Časová bomba (Time bomb). Ta obklopí loď polem, které ji chrání před nepřátelskými raketami. Budeme-li se snažit být vtipní, přeložíme schopnost Planet Cracker jako Louskáček světů. Důležité je však, co tato funkce dělá - vypálí salvu laserů, které zničí nešťastníky právě se nacházející pod mateřskou lodí Protossů. Černá díra (Black Hole) je asi nejpoužitelnější ze tří hlavních schopností této jednotky. Jde o devastující černou díru, která má schopnost pohltit vše ve svém okolí.

Fázové prizma (Phase Prism): Jednotka, která promptně dokáže transportovat jednotky Protossů napříč bitevním polem. Dokáže zastoupit také Pylony, které, jak známo, u Protossů slouží k pohánění budov v svém okolí.

Přenosová brána (Gateway/Warp gate): Nakonec se podívejme také na jednu budovu. Tato konkrétní dokáže vytvořit trhlinu v časoprostoru a tou pak teleportovat jednotky přímo na bitevní pole. Takovéto operace však vyžadují nesmírné množství energie a pokročilejší infrastrukturu.

 

Právě se děje

Další zprávy