Server Anonyupload může být podvod, tvrdí Anonymous

LP Fish
24. 1. 2012 12:45
Nová služba Anonyupload si dělá legraci ze zakladatele Megauploadu a vzbuzuje dojem, že ji vytváří hackerská skupina Anonymous. Ta to však popírá.
Server Anonyupload
Server Anonyupload | Foto: Aktuálně.cz

Nepoužívejte nás, není to dobré, stojí ve varování na stránce Anonyupload.com, jejíž adresa se začala internetem šířit jako údajná náhrada za vyřazený server na sdílení dat Megaupload.

Už tento text by měl uživatele upozornit, že s webem zřejmě něco nebude v pořádku. Od služby se navíc distancovala i hacktivistická skupina Anonymous, které se připisovalo autorství webu.

Anonyupload by měl oficiálně začít fungovat ve středu 25. ledna. Podle popisu na jeho webu má být založen na podobném "centralizovaném" principu jako služby typu Megaupload. Tvůrci webu na stránkách prohlašují, že jejich servery fyzicky leží v Rusku.

Sdílíme pro radost

V prohlášení Anonyuploadu mimo jiné stojí, že zřízením centrálního bodu pro stahování se jeho autoři prostě baví a je to pro ně technicky přitažlivé.

Nechtějí však vytvořit jeho náhradu, protože preferují "decentralizované" sdílení, při němž probíhá výměna přímo z disků uživatelů. Tento způsob sdílení umožňuje například torrentová síť.

Skupina také poměrně ironicky komentuje zakladatele Megauploadu Kima "Dotcom" Schmitze, když mu děkuje slovy: " Díky Dotcome za předešlé roky. Doufáme že tě propustí co nejdřív. Příště nechtěj vydělat tolik peněz a bude to v pohodě."

Anonymous se distancují

Místo ekonomického profitu, založeného na zisku z reklamy, mají tvůrci nového serveru údajně "dobrý ekonomický plán založený na darech". K darům prostřednictvím kreditních karet také na stránkách vyzývají.

O jejich "dobrosrdečnosti" však panují značné pochyby.

Na twitterové účtu Anonymous se totiž objevil tweet, který naznačuje že stránka může být podvodná a popírá propojení skupiny s autory tohoto webu.

Foto: Aktuálně.cz

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy