Sedmipalcový iPad vznikne jako konkurence Kindle Fire

tl
28. 5. 2012 6:16
Odpoví Apple na levné tablety iPadem Mini?
Nový iPad 2 chráněný obalem Smart Cover
Nový iPad 2 chráněný obalem Smart Cover | Foto: Reuters

Apple sice zatím ještě oficiálně nepotvrdil existenci tabletu iPad Mini, po internetu se ale už začínají objevovat různé zprávy, které s jeho vydáním počítají. Podle všeho by měl být nový tablet od Applu ohlášen koncem roku, podobně jako pátá generace iPhonu.

iPad Mini by měl mít kolem sedmi palců a měl by výbavou i cenou konkurovat levnějším tabletům, jako je například Kindle Fire a další zařízení se systémem Android. Na podzim se navíc na trhu objeví tablety s Windows 8, a proto je příchod levnějšího a menšího tabletu od Applu celkem pravděpodobný.

Apple vydal už tři generace tabletů, přičemž ta poslední vyšla teprve v březnu. Všechny tři měly uhlopříčku deset palců a vždy slavily značné úspěchy.

iPad Mini by ale zřejmě neměl navazovat přímo na původní linii, a snižovat tak její dlouhodobou kvalitu, ale měl by být spíše jakousi samostatnou reakcí na ostatní levné tablety.

Na třetí iPad bude pravděpodobně navazovat další desetipalcové zařízení, které vyjde nejspíše rok po vydání posledního modelu, tedy v březnu roku 2013.

--------------------------------------------------------------------------------

Který výrobek značky Apple je váš nejoblíbenější?


 

 

Právě se děje

Další zprávy