Bude mít pátý iPhone displej přes čtyři palce?

tl
22. 5. 2012 7:02
Nový iPhone bude nejspíš na podzim. Co už je o něm známé?
Foto: Aktuálně.cz

Když v říjnu minulého roku Apple odhalil nový model iPhonu 4S, někteří fanoušci firmy s jablkem ve znaku byli spíše zklamáni. Očekávalo se totiž, že Apple místo pouhého upgradu iPhonu 4 představí novou, pátou generaci populárního telefonu.

Od té doby už pár měsíců uplynulo a Apple nám zatím žádné oficiální informace o novém telefonu neposkytl.  Jak tomu ale bylo zvykem, před vydáním každého nového modelu unikají různé informace a šíří se všemožné drby, jak o jeho datu vydání, tak o jeho podobě a výbavě.

Respektovaný japonský blog Macotakara, který se zajímá zejména o produkty Apple, uvedl, že podle jeho asijských zdrojů bude iPhone 5 představen v září nebo říjnu tohoto roku. Pokud se tato informace ukáže jako pravdivá, znamenalo by to, že se Apple znovu vrací k taktice vydávání nového modelu přesně 12 měsíců po předešlém. iPhone 4S byl totiž první model, na který museli uživatelé čekat o tři měsíce déle.

Bude mít nový model přes čtyři palce?

Zatímco u data vydání není spíše moc co vymýšlet, okolo podoby nového iPhonu je spekulací podstatně více. Podle mnoha zpráv se Apple při výrobě telefonu přizpůsobí požadavkům trhu a u páté generace iPhonů použije větší displej. Zatímco všechny telefony od Applu byly dodávány s displejem o velikosti 3,5 palce, displej nového modelu by mohl mít i přes palce čtyři. Bylo by to celkem logické, protože by se tak srovnal se svými konkurenty, jako je Samsung Galaxy S3 nebo smartphony od HTC.

Podle některých zdrojů z Číny dokonce už Apple začíná objednávat displeje s velikostí 4,6 palce a udělat tak z nového iPhonu telefon podobný obřímu Samsungu Galaxy Nexus.

Nový kryt zabrání problémům se signálem

Poslední model iPhonu nepřinášel po stránce designu nic nového a byl kopií iPhonu 4. Příští model bude naopak po estetické stránce úplně nový a podle serveru Engadget  nový design už v Applu testují. Změna by měla být hlavně v podobě zadního krytu, který bude pravděpodobně kovový, stejně jako tomu bylo i u prvního iPhonu. Apple se tím chce vyvarovat problémy s výpadky signálu, které čtvrtou generaci iPhonů provázely. Skleněné a plastové kryty navíc často praskaly a přinášely tak Applu zbytečné problémy.

Kromě toho, že všechny tyto informace jsou stále nepotvrzené, nejistý je také samotný název nového modelu. Podle některých drbů se nový telefon bude jmenovat jednoduše „iPhone", jestli tomu tak ale opravdu je, se zřejmě dozvíme až po nějakém oficiálním prohlášení Applu.

--------------------------------------------------------------------------------

iPhone čeká i na vás.
 

 

Právě se děje

Další zprávy