Nový iPad je dle zákazníků drahý, ale displej je skvělý

Adam Fiala
5. 4. 2012 6:23
ChangeWave provedlo výzkum mezi dvěma sty majiteli nového iPadu, 82 % je velmi spokojeno
Nový iPad
Nový iPad | Foto: Reuters

Už to budou tři týdny, co se další generace tabletu od Applu s názvem nový iPad začala prodávat v prvních obchodech. V Americe a dalších regionech si na nový iPad počkali ve frontách, v Čechách byli zákazníci mírnější. Třetí generace iPadu sice nepředvedla revoluci v odvětví, lidé si jej přesto chválí, oceňují zvlášť ostrý displej s 3,1 milionem pixelů.

Zcela nespokojen s novým iPadem není nikdo

Celkově je 82 % procent majitelů nového iPadu podle průzkumu na vzorku dvou set lidí velmi spokojeno. Šestnáct procent je v podstatě spokojeno, jen dvě procenta jsou poněkud nespokojena a nikdo není zcela nespokojen. Když v únoru probíhal obdobný výzkum mezi majiteli iPadu 2, projevilo výraznou spokojenost jenom 74 % lidí a v podstatě spokojených bylo 23 %.

Toto porovnání je však třeba brát s rezervou. Model iPad 2, který začal zlevňovat, byl v únoru v prodeji už skoro rok, zatímco majitelé iPadu 3 mohli projevovat nekritické nadšení z pořízení nové technologické hračky od Applu. Zajímavější tak bude podobný průzkum zase za rok.

Nadměrné zahřívání je marginální problém

Nejvíc (75 %) si na novém iPadu lidé cení Retina displeje s rozlišením 2048 x 1536 pixelů, který přišel s kvalitním a ostrým obrazem a kterému se může rovnat snad jen Super AMOLED Plus. Solidní výdrž baterie, která se od minule tolik nezměnila, ocenilo za nejvýraznější pozitivum dvacet dva procent respondentů. Na dalších místech se objevila podpora 4G LTE, rychlejší procesor i 5MPix fotoaparát.

Poněkud překvapivě si nejvíc lidí stěžovalo na cenu nového iPadu, která ovšem zůstala stejná jako u dvojky a Apple na ní do jisté míry tratí. Stížnost však vyjádřilo 26 % lidí, mezi další negativní vlastnosti se zařadila velikost, v níž Apple netlačil tolik na to, aby byl jeho tablet nejtenčí. Starosti dělá i velikost úložného prostoru a pouhá čtyři procenta se zmínila o nadměrném zahřívání. Skoro devadesát procent respondentů se s přehříváním totiž ani nesetkalo.

 

Právě se děje

Další zprávy