Vytěží Apple to nejlepší z MacBook Air a Pro v jednom?

Adam Fiala
25. 4. 2012 7:29
Apple by měl podle neoficiálních zdrojů plánovat spojit MacBook Air a Pro
MacBook Pro Winter 2011
MacBook Pro Winter 2011 | Foto: apple.com

MacBook Air je skvělý jako snadno přenosný notebook. MacBook Pro je robustnější, ale vyvažuje to pořádnou dávkou síly. Ze spojení těchto dvou vlastností by mohl vzejít nový počítač Applu.

Zahraniční servery informují o nástinu této nové cesty společnosti Apple s odkazem na stránky MacRumors. Ta sdružuje všechny zvěsti o Applu. Většinou se mluví o novém tabletu iPad nebo iPhonu, tentokrát se objevila předpověď analytika společnosti KGI Securities.

Ivy Bridge přichází na scénu

Přednosti MacBook Air jsou tak výrazné, že mu jako konkurence vyrostly ultrabooky. Všechny tyto notebooky jsou malé, lehké, a tak snadno přenosné. Válcují tak prodejnost malých netbooků. Způsobilo to už konec produkce netbooků od Samsungu a Dell.

Zajímavostí je, že jak MacBook, tak ultrabooky využívají procesory Intel. Dosud pro ultrabooky vyvíjel Intel speciální sérii chipů, jako první to byl Sandy Bridge. Objevil se až v aktualizované verzi Macbooků a druhá generace by se měla vyskytovat i na předpovídaném hybridu. Jde o Ivy Bridge, který teprve koncem dubna zavítal do prvních počítačových modelů.

Horší prodeje velkých laptopů

V prvním čtvrtletí by měl Apple mít prodáno přes milion kusů MacBook Air, zatímco největších, sedmnáctipalcových MacBook Pro bude jenom padesát tisíc. I z toho se usuzuje, že by se Apple rozhodl ukončit produktovou linii Pro v sedmnáctipalcové kategorii.

Uchoval by si třináct a patnáct palců a vytvořil unifikovanou linii, která bude co do velikosti a váhy vycházet z Airu, ale uchová si sílu a velikost displeje Pro. Obsahovat by mohl i obojí druh pevného disku. Klasický pro ukládání materiálu a SSD kvůli výkonu a výdrži baterie.

Nový typ počítače by se mohl objevit ještě ve třetím čtvrtletí roku 2012

 

Právě se děje

Další zprávy