Samsung Galaxy S4 se dočkal své zmenšené verze

tl
30. 5. 2013 17:00
Samsung představil telefon Galaxy S4 mini. K dostání bude začátkem prázdnin
Foto: smartmaniablog.com

Samsung ve čtvrtek po několikatýdenních spekulacích představil nový smartphone Galaxy S4 mini, který je stejně jako loňský model Galaxy S III mini zmenšenou verzí aktuální vlajkové lodi jihokorejského výrobce.

Nejvíce se svému většímu kolegovi S4 mini podobá v designu. Příznivci těchto telefonů se opět můžou těšit na oblé tvary a plastové tělo. Rozměry telefonu činí 124,6 milimetru na výšku, 61,3 milimetru na šířku a 8,9 milimetru do hloubky. S4 mini váží 107 gramů.

Výbava se vlajkové lodi Samsungu rozhodně nepodobá a řadí Galaxy S4 mini do kategorie střední třídy.

Úhlopříčka displeje se oproti Galaxy S4 snížila na 4,3 palce. Jedná se o Super AMOLED displej s rozlišením 960 x 540 pixelů.

O výkon telefonu se postará dvoujádrový procesor s taktem 1,7 GB a 1,5GB operační paměť. Data si mohou majitelé S4 mini ukládat na 8 GB vnitřní paměti nebo na microSD kartu. Fotoaparát telefonu má 8Mpx rozlišení a je vybaven automatickým zaostřováním a přisvětlovací diodou.

S4 mini je vybaven systémem Android 4.2.2 s nejnovější verzí grafické nadstavby TouchWiz. Telefon převzal i několik funkcí z Galaxy S4, mezi nimiž nalezneme například Sound & Shot, Panorama, S Translator, S Health nebo WatchOn.

Smartphone Galaxy S4 mini se na trh dostane rovnou ve třech verzích. Jedna varianta bude zvládat pouze 3G, druhá bude podporovat i LTE a třetí verze bude 3G s podporou dvou SIM karet. Na český trh by se měla jedna z těchto verzí dostat počátkem prázdnin.


 

 

Právě se děje

Další zprávy