Nový model Galaxy Tab 2 nic nového nepřináší

tl
18. 5. 2012 6:06
Desetipalcový Galaxy Tab 2 se svojí výbavou zřejmě iPadu konkurovat nebude
Samsung Galaxy Tab 2
Samsung Galaxy Tab 2 | Foto: Samsung

Samsung se rozhodl, že zvolí zlatou střední cestu a nebude se snažit soutěžit s tablety nejvyšší kategorie, jako je například iPad či Transformer Prime od Asusu. Minulý týden byl do prodeje uveden nový tablet Samsung Galaxy tab 2 10.1, který za poměrně vysokou cenu 400 dolarů obsahuje zhruba vše, co uživatelé od androidového tabletu očekávají.

Nový Galaxy Tab měl být původně dodáván se čtyřjádrovým procesorem, nakonec má ale, stejně jako jeho menší kolega Galaxy Tab 2 7.0, jádra jenom dvě. Dále tablet disponuje 1280x800 TFT displejem, jedním gigabytem operační paměti, 16 nebo 32 GB interní paměti, dvěma kamerami a operačním systémem Android 4.0.

Nic nového nečekejte

Všichni zahraniční recenzenti se shodují na tom, že Galaxy Tab 10.1 nepřináší nic nového. Kromě jistého ztenčení má stejný design jako jeho předchůdci, kvůli absenci čtyřjádrového procesoru nepředvádí nijak závratný výkon a výdrž baterie je spíše průměrná. Největším zlepšením je asi použití nové verze Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich.

V USA se nový Galaxy Tab prodává za 400 dolarů, což je vzhledem k jeho výbavě cena možná poněkud přemrštěná. Nový tablet od Samsungu se tak asi nestane favoritem zákazníků a jihokorejská firma se možná znovu pokusí vyrobit tablet poněkud špičkovějšího charakteru.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaký tablet je pro vás vhodný?

 

Právě se děje

Další zprávy