Motorola X Phone: Jeden telefon, nebo celá řada?

tl
3. 4. 2013 16:00
X Phone by mohl být prvním pořádným produktem spolupráce Googlu a Motoroly.
Foto: androidunite.com

Když Google před necelým rokem kupoval společnost Motorola Mobility, mluvilo se o tom, že telefony této firmy bude využívat jako svá referenční zařízení řady Nexus.

Zatím jsme se ale žádného pořádného telefonu od Motoroly s podporou Googlu nedočkali a značku Nexus nadále využívají výrobci telefonů jako LG nebo Samsung.

Ještě letos by se situace měla částečně změnit. Na trh by se měl totiž v následujících měsících dostat dlouho očekávaný telefon Motorola X Phone. Ten sice značku Nexus pravděpodobně neponese, koncept telefonu by měl ale být podobný.

Další levný smartphone s čistým Androidem

Příští Motorola by tak měla být dodávána s čistým Androidem, který bude mít navíc jistotu rychlých aktualizací. Telefon bude navíc zřejmě prodáván za dotovanou cenu, přičemž Motorola s Googlem budou vydělávat až na prodeji aplikací a dalšího obsahu z Google Play. Stejný přístup už Google zvolil například u tabletu Nexus 7 od Asusu a smartphonu Nexus 4 od LG.

Konkrétní detaily telefonu zatím známy nejsou, poslední spekulace hovoří dokonce o tom, že Motorola X nebude pouze jeden telefon, ale celá řada.

Ještě zajímavější spekulace tvrdí, že zákazníci si budou moci při objednávání telefonu na Google Play zařízení sami nakonfigurovat. Kromě výběru barvy telefonu nebo velikosti operační a vnitřní paměti by mělo být možné do nové Motoroly již předem nahrát vlastní tapety či vyzvánění.

První možný termín pro představení Motorola X Phone je Google I/O konference, která proběhne v květnu.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy