Google ukázal první prototyp chytrých brýlí

tl
2. 7. 2012 16:42
Google už prodává vývojářům svoje brýle. V obchodech ale budou až za dva roky
Foto: Google.com

Google ukázal světu, že jeho Project Glass není jen jedno video na YouTube a na vývojářské konferenci I/O předvedl minulý týden první prototyp svých brýlí s názvem Google Glass Eplorer Edition.

Zatím ne pro každého

Účastníci konference si mohli tuto zkušební verzi už i objednat, a to za velice vysokou cenu 1500 dolarů. Prototyp tedy není zatím určen pro širokou veřejnost a nebude se vyrábět sériově. Google ho chce prodat pouze několika vývojářům, kteří ho budou testovat a pomůžou tak vylepšit finální verzi. Ta by se na trhu měla objevit v průběhu roku 2014.

Ovládají se touchpadem nebo kýváním

Před čočkami brýlí od Googlu se nachází malý displej, který bude jejich nositelům ukazovat všemožné informace, jako jsou nové e-maily nebo mapy. Kromě displeje mají brýle i kamerky k natáčení videa a pořizování fotografií.

Google Glass jsou také vybaveny gyroskopem a akcelometrem, díky čemuž je bude možné ovládat pohybem hlavy. Kromě kývání hlavou je jsou Google Glass ovladatelné pomocí touchpadu umístěného na pravé straně zařízení, či skrze připojený smartphone.

 

Právě se děje

Další zprávy