Google půjčil své chytré brýle modelkám

tl
14. 9. 2012 10:27
Modelky si vyzkoušely brýle od Googlu. Natočily s nimi módní přehlídku
Foto: GOOGLE.COM

Originální brýle Google Glass se sice do běžného prodeje zatím jen tak nedostanou, Google už ale řádně pracuje na tom, aby se dostaly do podvědomí lidí. Nejprve na YouTube pověsil video, které předvádí několik jejich funkcí, poté s nimi natočil seskok z letadla a nyní brýle propůjčil modelkám na módní přehlídce.

Modelky na akci, kde se předváděly šaty slavné módní návrhářky Diane von Furstenberg, brýle od Googlu nenosily jen pro okrasu, ale zároveň testovaly jejich funkčnost. Po celou dobu trvání přehlídky totiž celou akci pomocí brýlí zaznamenávaly a Googlu potom z jejich natočeného materiálu sestříhal další video, které umístil na svou sociální síť Google+. Modelky tak zkoušely, jak dobře kamera funguje během běžného nošení a ve zhoršených světelných podmínkách.

Na brýle s displejem si ještě počkáme

Google Glass by se na trh měly podle všeho dostat až v průběhu roku 2014. Do té doby je budou mít volně k dispozici pouze vývojáři, kteří pracují na jejich finální verzi. Google už sice veřejnosti představil jeden prototyp svých brýlí, ten má ale údajně od těch, které půjdou do prodeje, ještě daleko.

Vývoj brýlí rozhodně není jednoduchý. Největším technologickým oříškem pro Google je především displej, který bude mít vlastník brýlí před očima. Ten totiž musí být velice malý, zároveň ale dobře čitelný a hlavně skrz něj musí být vidět. 

 

Právě se děje

Další zprávy