Google+ se rozrůstá o firemní nástroje

tl
30. 8. 2012 14:29
Google upravuje svou sociální síť pro firemní účely.
Foto: Aktuálně.cz

Google v současnosti pracuje na tom, aby jeho sociální síť Google+ byla více vhodná pro firemní prostředí. Zařadí jí totiž jako další službu v rámci Google Apps a firmy, které tento balík služeb využívají tak získají další nástroj, jak zefektivnit svou práci.

Firemní zaměstnanci tak získají nový způsob komunikace a organizace. Jednou z nových funkcí bude snadnější nastavování možností sdílení příspěvků. Zaměstnanci firmy si tak budou moci mezi sebou snadno sdílet informace, které budou chráněné proti tomu, aby je někdo sdílel ještě dál za hranice firmy.

Dálková spolupráce přes videokonference

Velmi užitečnou funkcí jsou takzvané Hangouty díky kterým mohou kolegové společně dálkově upravovat dokumenty a domlouvat se při tom například prostřednictvím webkamery. Tyto konference je možné uspořádat až pro deset lidí a jejich zorganizování by mělo jít velice snadno pomocí Google Kalendáře nebo Gmailu. Hangouty lze také snadno nastavit tak, aby si všichni účastníci byli jisti, že se jejich práce nedostane mimo jejich firmu.

Google si od projektu slibuje, že čím dál více firem přesune svou práci do jeho prostředí. V průběhu příštího roku plánuje do Google+ přidat ještě více firemních služeb a přilákat tím co nejvíce podnikových uživatelů.

 

Právě se děje

Další zprávy