Bavič Kraus připravuje Hangout pro internetové publikum

Tereza Holanová Tereza Holanová
11. 3. 2013 16:18
Na sociálních sítích se snaží zaujmout třeba i Ruda z Ostravy

Praha - Moderátor a komik Jan Kraus chystá své první online setkání s veřejností. Vybral si pro to síť Google+, kde ve čtvrtek uspořádá Hangout pro veřejnost.

Kdo se chce zúčastnit, musí poslat svůj kontakt včetně telefonu na adresu [email protected]. Kromě toho musí mít na sociální síti Google+ vytvořenou stránku.

"Napište odkaz na váš profil, a proč zrovna vy byste měli být vybráni, a čekejte, zda se vám ozveme," uvádějí pořadatelé na internetu.

Na akci je zatím nahlášených 257 osob. Podle Google ČR se ale přímo videochatu může zúčastnit nejvíce deset osob, všichni další jej budou moct pouze sledovat.

Šikovní vydělají miliony

Mnohem zavedenějším už je přesun bavičů z televizních obrazovek na internet. Přímo Kraus má svůj kanál na YouTube už zhruba dva roky.

"Technický rozvoj mám možná rád i proto, že hektický zápas vědy a techniky v konkurenčním prostředí je regulérní bitva bez korupce a šmeliny. Nemůžete podplatit masy, aby si kupovaly nefunkční kraviny, stejně jako konkurenci, aby na vás počkala," komentuje Kraus.

Kromě něj je na YouTube i na G+ aktivní třeba Ruda z Ostravy,

Podle zástupců Google v Česku si profesionální komici hledají na internetu místo třeba proto, aby oslovili mladou generaci. "Tu už dnes těžko osloví v televizi, protože toto publikum už se na ni nedívá," vysvětlují odborníci.

Za výhody online prezentace považují neomezené publikum a možnost vytvořit si komunitu. Ti schopní si navíc mohou vydělat, pokud do svých videí umístí reklamu.

Ve světě to zvládl například Louis C.K., který na svých spotech utržil 200 tisíc dolarů během čtyř dní, nebo Ray William Johnson. Ten na svém kanálu vydělal za rok milion dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy