Zisk Telekom Austria vzrostl

ČTK, eko
16. 11. 2005 9:55
Vídeň - Zisk Telekom Austria díky akvizici v Bulharsku stoupl.

Rakouské telekomunikační společnosti Telekom Austria vzrostl ve třetím čtvrtletí letošního roku zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) o 22 procent na 543 milionů eur. Výsledky podpořila akvizice bulharského mobilního operátora Mobiltel, uvádí se v dnešním prohlášení.

Výsledky jsou mnohem příznivější než odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří čekali v průměru EBITDA 514 milionů eur. Jejich odhady se přitom pohybovaly v rozmezí od 479 po 531 milionů eur.

Čistý zisk za tři měsíce do konce září vzrostl o 89,8 procenta na 184,1 milionu eur (zhruba 5,5 miliardy korun). Obrat se zvýšil o 13,9 procenta na 1,19 miliardy eur.

Akvizice operátora Mobiltel, která byla dokončena v červenci, přispěla k zisku ve třetím čtvrtletí 80,3 miliony eur. EBITDA mobilní divize stoupl o 45 procent, bez zahrnutí Mobiltelu vzrostl pouze o 9,5 procenta. Tržby divize se zvýšily o 28,1 procenta.

Společnost dodala, že pokles zisku v divizi tradičního pevného telekomunikačního spojení zpomalil. Důvodem bylo zvýšení podílu firmy na trhu hlasových služeb a rostoucí zájem o internet, napsaly agentury Reuters a DPA.

 

Právě se děje

Další zprávy