Výrobce telefonů Samsung hlásí rekordní zisk

ČTK ČTK
4. 10. 2013 8:31
Předběžné výsledky: Tržby společnosti se zvýšily o 13 procent.
Foto: Reuters

Soul - Provozní zisk jihokorejského výrobce elektroniky Samsung Electronics ve třetím čtvrtletí stoupl o 25 procent na rekordních 10,1 bilionu wonů (177 miliard Kč). Vyplývá to z předběžných výsledků společnosti, která je hlavním konkurentem amerického technologického gigantu Apple na trhu s chytrými telefony.

Tržby společnosti se zvýšily o 13 procent na rekordních 59 bilionů wonů. Firma je podle agentury Reuters na cestě k dosažení dalšího celoročního rekordního zisku, protože dobré výsledky divize pro výrobu čipů kompenzují zpomalení růstu na trhu s chytrými mobilními telefony.

Analytici předpokládají, že dodávky nového telefonu Samsung Galaxy S4 ve třetím čtvrtletí klesly na 16 milionů z 20 milionů v prvních dvou měsících po dubnovém uvedení přístroje na trh.

Samsung je největším výrobcem chytrých telefonů, televizorů a paměťových čipů na světě. Kompletní výsledky hospodaření za první čtvrtletí zveřejní firma 25. října

Samsung a Apple vedou od dubna 2011 řadu právních sporů ohledně patentů souvisejících s chytrými mobilními telefony a počítačovými tablety.

Právní bitvu odstartoval Apple, když obvinil Samsung, že otrocky kopíruje jeho přístroje iPhone a iPad. Samsung reagoval žalobami na Apple.

 

Právě se děje

Další zprávy