Vodafone propustí v Británii stovky lidí

Veronika Skálová Veronika Skálová
23. 2. 2009 17:13
Světový operátor zruší stovky pracovních míst. Podrobnosti neuvedl.

Londýn - Největší světový operátor podle příjmu, Vodafone, zruší v Británii stovky pracovních míst. S odvoláním na televizní zpravodajství Sky News to uvedla agentura Reuters.

K propouštění by podle Sky News mohlo dojít už v úterý.

Vodafone, který zaměstnává 10 tisíc lidí, již dříve oznámil, že zvýší své volné prostředky snížením nákladů o jednu miliardu liber, tedy 1,45 miliardy dolarů. Společnost odmítla upřesnit podrobnosti o propouštění.

Na začátku února skupina Vodafone oznámila, že její zákazníci zvýšili používání svých telefonů. Obecně se počet provolaných minut v celosvětové síti Vodafone v minulém roce zvýšil i víc než deset procent. Služby tohoto operátora včetně klientů přidružených společností, využívalo 289 miliónů zákazníků.

Příjmy z většiny evropských zemí sice operátorovi poklesly o 2,8 procenta, zato v Africe a střední Evropě vzrostly o 3,5 procenta. Nárůst o 9,2 procenta zaznamenal Vodafone v oblasti východní Asie, Oceánie a Austrálie.

Český Vodafone: propouštění se nás netýká

Informace o propouštění se však týká jen ostrovního království. Čeští zaměstnanci společnosti Vodafone se o práci bát nemusí.

„Samozřejmě se snažíme zefektivnit náklady, ale ne cestou propouštění. Zaměstnanci se u nás sice mírně obměňují, ale je to jen přirozený posun. I nadále najímáme nové zaměstnance. Informace zveřejněná agenturou Reuters se týká jen Velké Británie," uvedl mluvčí společnosti Miroslav Čepický.

 

Právě se děje

Další zprávy