Microsoft je mimo hru. S kým bude jednat Yahoo?

Reuters, lem
11. 2. 2008 15:22
Zájem vyjádřil Google, AOL, Time Warnes a další
Yahoo!
Yahoo! | Foto: Reuters

Londýn/San Francisco - Vedení internetového vyhledávače Yahoo vyčkává, s kým se spojí. Miliardovou nabídku Microsoftu odmítlo. Ve hře zůstávají AOL, Google, Time Warner a další.

Z velkých mediálních společností vyjádřil nezájem o koupi Yahoo pouze americký mediální magnát Rupert Murdoch a jeho společnost News Corporation.

Jednání teprve začínají

Bližší informace o nabídkách a termínech vyjednávání zatím nejsou známy. Teprve v pondělí šéfové z Yahoo oficiálně zveřejnili svá rozhodnutí o ukončení jednání s Microsoftem.

Pokud by ke spojení firem došlo, šlo by o historicky vůbec největší fúzi v oblasti počítačových technologií.  Necelých 45 miliard dolarů ale podle nich nebralo v úvahu možnost, že regulační úřady propojení obou firem nepovolily.

Microsoft získá další monopol

Google, který svůj zájem o Yahoo zveřejnil jako první, se obával, že sloučení Yahoo a Microsoftu by znamenalo hrozbu pro konkurenční prostředí a Microsoft by mohl získat monopol také v oblasti internetu.

Výkonný ředitel Microsoftu Steve Ballmer to však vidí jinak.

"Google má v současnosti vůdčí postavení na trhu. Naše sloučení s Yahoo naopak vytvoří silnější konkurenci na trhu v oblasti internetové reklamy," prohlásil.

Vedení Yahoo přesto nepřesvědčil a jednání končí.

 

Právě se děje

Další zprávy