Harley: Silné stroje zahánějí podezření

Adam Junek
12. 4. 2006 16:00
Chicago Podezřívavě v posledních měsících hleděli analytici a experti na výrobce legendárních motorek Harley-Davidson. UVNITŘ FOTOGALERIE

Pochybnosti se podařilo v zásadě rozptýlit.

Americká společnost ohlásila výsledky hospodaření za první čtvrtletí letošního roku a podařilo se jí splnit očekávání trhů a vykázat nárůst tržeb i zisku. Obrat poskočil o čtyři procenta vzhůru na bezmála 1,3 miliardy dolarů, na nichž Harley vydělal 234 milionů "čistá ruka".

"Je to skvělý start do nového roku," pochválil se management. A hlavně se mu díky více dodaným strojům podařilo rozptýlit pochybnosti, že sníží výrobu a dodávky. Firma však přiznala, že se jí stále nedaří stabilizovat klesajícíc americký trh.

Navíc si k úspěšnému završení loňského a začátku letošního roku firma nadělila dárek: Otevřela o víkendu první obchod v Číně.

Personál prodejny v Pekingu bude zpočátku tvořit 14 lidí. Pobočka bude nabízet několik typů motocyklů Harley-Davidson, součástky, různé doplňky a další zboží, píše agentura AP.

Společnost Harley-Davidson předpokládá, že její vstup na čínský trh bude postupný

Poptávka v zemi je totiž omezená restrikcemi týkajícími se vlastnictví a provozu motocyklů, které platí ve většině velkých měst a na dálnicích. Problémem je rovněž omezený disponibilní příjem čínských domácností.

 

Právě se děje

Další zprávy