Goldman Sachs prodala podíl v Mitsubishi

ČTK, eko
14. 11. 2005 9:32
Tokio - Banka Goldman Sachs prodala podíl v automobilce Mitsubishi.

Americká investiční banka Goldman Sachs prodala nejmenovaným investorům 12,4 procenta v japonské automobilce Mitsubishi Motors. Oznámila to dnes firma Mitsubishi. Goldman Sachs podíl koupil minulý týden od německo-americké společnosti DaimlerChrysler.

Goldman Sachs, jemuž tak v Mitsubishi zůstal zhruba jednoprocentní podíl, se k transakci odmítl vyjádřit. Zpráva o prodeji podílu vedla na tokijské burze k propadu akcií Mitsubishi o více než 12 procent, napsala agentura Reuters.

DaimlerChrysler ohlásil prodej svého celého 12,4procentního podílu v jediné neziskové japonské automobilce Mitsubishi v pátek. Společnost uvedla, že transakce zvýší její letošní zisk zhruba o 500 milionů eur. Dodal, že prodej podílu neovlivní současné společné projekty obou automobilek.

Osud podílu se stal předmětem spekulací poté, co automobilka DaimlerChrysler loni v dubnu odmítla poskytnout partnerovi Mitsubishi Motors další finanční pomoc. Analytici přivítali rozhodnutí společnosti DaimlerChrysler prodat podíl příznivě.

 

Právě se děje

Další zprávy