ČEZ plánuje akvizice v Kazachstánu a Vietnamu

Redakce EKO, Reuters
16. 9. 2008 11:45
Informace potvrdil šéf fúzí Schmalz

Praha - Elektrárenská společnost ČEZ údajně plánuje expanzi do Kazachstánu a Vietnamu. V rozhovoru pro Reuters to potvrdil šéf pro fúze a akvizice Vladimír Schmalz.

Kazachstán může být pro ČEZ atraktivní kvůli tomu, že jeho trh je dostatečně velký a sousedí s Ruskem, které je pro elektrárenskou skupinu klíčovým akvizičním cílem.

"Fakt je, že příležitostí ve střední a jihovýchodní Evropě není moc, takže hledáme nové příležitosti," řekl Schmalz. "Asi se začneme rozhlížet i po nějakých příležitostech v Kazachstánu, kde vidíme velký trh a velké možnosti."

Podobné plány má ČEZ údajně také ve Vietnamu, kde by mohla nakoupit aktiva v oblasti energetiky dceřiná inženýrská firma Škoda Praha. Bližší informace Schmalz odmítl sdělit s tím, že jde o dlouhodobé plány v řádu měsíců.

ČEZ začal svou mezinárodní expanzi v Bulharsku v roce 2004 koupí tří místních rozvodných podniků. Nyní má nebo připravuje aktivity v produkci elektřiny a distribuci v Polsku, Rumunsku, na Slovensku, v Maďarsku, Turecku nebo Bosně a Hercegovině.

Čtete také:

 

Právě se děje

Další zprávy