Stanice metra Muzeum je uzavřená. Kvůli opravám tu o víkendu vlaky jen projíždí

ČTK ČTK
23. 6. 2018 7:22
Pražský dopravní podnik provádí ve stanici Muzeum některé práce, které navazují na její nedávnou rekonstrukci.
Vlaky stanicí Muzeum o víkendu pouze projíždí.
Vlaky stanicí Muzeum o víkendu pouze projíždí. | Foto: ČTK

Praha - Kvůli opravám je pro cestující pražského metra uzavřena přes celý víkend stanice Muzeum na lince A. Vlaky jí pouze projíždí.

Na Václavské náměstí se lidé dostanou ze stanice Můstek a místo přestupu mezi linkami A a C na Muzeu mohou využít náhradní cestu na trase metra B mezi Můstkem a Florencí.

Pražský dopravní podnik provádí ve stanici Muzeum některé práce, které navazují na její nedávnou rekonstrukci. Konkrétně je v plánu výměna svítidel u výstupu ze stanice na pevném schodišti a podestě, některé kabely ve výtahové šachtě a osvětlení v eskalátorovém tunelu.

Dělníci také vyčistí dlažbu na nástupištích, na pevné schodiště připevní protiskluzné prvky a na stěnu u výtahu nanesou nátěr, který usnadňuje odstraňování případných graffiti.

Stanice Muzeum na lince A byla kvůli opravě letos uzavřena už o jednom víkendu v dubnu a květnu. Další výluku tam dopravní podnik naplánoval na 21. až 22. července.

Video: Z Anděla se už lidé dostanou na metro. Dopraví je tam nové eskalátory

Po několika měsících oprav se otevřel výstup ze stanice metra Anděl na trase B na pražském Smíchově. Výstup zavřeli loni v září. | Video: Blahoslav Baťa
 

Právě se děje

Další zprávy