Soutěž minipivovarů ovládl Holendr. Porota hodnotila více než 500 vzorků

Radek Pecák Radek Pecák
21. 3. 2016 16:55
Minipivovary při Jarní ceně českých sládků soutěžily v patnácti kategoriích. Desátého ročníku degustační soutěže se letos zúčastnilo více než 500 piv od 124 výrobců.
Výrobní zařízení pivovaru Holendr.
Výrobní zařízení pivovaru Holendr. | Foto: Holendr

Praha - Nejvíce ocenění v soutěži minipivovarů, výzkumných a školních pivovarů, která se o víkendu konala ve Zvíkově, získal minipivovar Holendr z Valašského Meziříčí. Jarní cenu českých sládků už podesáté pořádal Českomoravský svaz minipivovarů.

Holendr u poroty vyhrál v kategorii Světlý speciál. Na stupně vítězů se ale tento výrobce dostal také mezi světlými výčepními pivy a světlými ležáky. V poslední zmíněné kategorii byla největší konkurence, hodnotilo se 111 různých vzorků.

"Celkem jsme poprvé v historii překročili hranici 500 soutěžních piv," říká prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň. Tím se soutěž stala největší svého druhu ve střední Evropě.

Několik ocenění letos získaly také Podřipský minipivovar Roudnice, Modrá hvězda Dobřany nebo Brněnská pivovarská společnost. Celkem se soutěžilo v patnácti kategoriích. Piva hodnotilo 90 degustátorů, kteří se střídali v osmi základních komisích a čtyřech finálových komisích. 

 

Právě se děje

Další zprávy