Součástí potravinářského veletrhu Salima bude letos poprvé i festival minipivovarů

Radek Pecák Radek Pecák
16. 2. 2016 11:12
Více než sto druhů piv z tuzemských minipivovarů budou letos moci ochutnat návštěvníci potravinářského veletrhu Salima, který ve středu začíná na brněnském Výstavišti.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČTK

Historicky první přehlídku piv z produkce minipivovarů na moravské půdě bude od středy hostit brněnské Výstaviště.

V rámci potravinářského veletrhu Salima se tato akce uskuteční v jednom křídle historického pavilonu A a bude mít speciální režim i vstupné.

"Přehlídky se zúčastní 37 českých a moravských minipivovarů, které návštěvníkům nabídnou ochutnávku více než sto druhů piv," uvedla Tereza Melišová, mluvčího Českomoravského svazu minipivovarů.

Za stokorunové vstupné bude možno ochutnat pět vzorků piv, neomezená konzumace během čtyřhodinové otevírací doby přijde na 270 korun. Pro návštěvníky bude připraveno profesionální oplachování skleniček, degustační občerstvení a odborná obsluha.

Pořadatelé si slibují, že akce zvýší povědomí veřejnosti o stále rostoucí nabídce výrobků minipivovarů, jejichž počet se každým rokem zvyšuje o desítky.

"V Brně se ještě nikdy nekonala takto koncentrovaná pivovarská akce, u které je navíc velký potenciál růstu a vytvoření tradice," uvedl Dušan Pelikán, manažer veletrhu Salima.

 

Právě se děje

Další zprávy