Šéf banky Credit Suisse rezignoval, opakovaně porušil opatření proti koronaviru

ČTK ČTK
17. 1. 2022 10:56
Šéf banky Credit Suisse rezignoval, opakovaně porušil opatření proti koronaviru

Předseda správní rady švýcarské bankovní skupiny Credit Suisse António Horta-Osório kvůli porušení pravidel karantény v době pandemie nemoci covid-19 s okamžitou platností rezignoval. Ve funkci byl devět měsíců. Banka v prohlášení uvedla, že Horta-Osório odešel na základě interního vyšetřování a ve funkci ho nahradí Axel Lehmann.

Credit Suisse minulý měsíc při předběžném vyšetřování zjistila, že Horta-Osório porušil koronavirová pravidla. V červenci se zúčastnil finále tenisového turnaje ve Wimbledonu v době, kdy podle britských nařízení měl být v karanténě. V listopadu pak podle agentury Reuters porušil švýcarská pravidla, když přiletěl do země 28. listopadu a odletěl 1. prosince, ale po příletu měl být deset dní v karanténě.

"Horta-Osório byl sice zodpovědný za novou strategii, jeho krátké působní ale znamená, že reorganizace je pravděpodobně teprve v rané fázi. Ironií je, že Horta byl najat, aby napravil poškozenou pověst Credit Suisse a reorganizoval kulturu riskování v bance," uvedl analytik investiční firmy United First Partners Justin Tang. Dodal, že Credit Suisse se už delší dobu nachází v sekci "poškozené zboží".

 

Právě se děje

Další zprávy