Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Změna klientely
Nový model mu trochu proměnil hosty. Dříve chodili na obědy převážně dělníci a lidí z kanceláří přicházela zhruba jedna desetina. Od června se podíl obou skupin zhruba vyrovnal.
"Je to asi tím, že lidem z kanceláří vyhovuje, že si mohou dát i něco lehčího, jako salát či kuřecí prsíčko, a pak to doplnit zákuskem a kávou," vysvětluje si změnu klientely restauratér. Do restaurace mu také chodí nyní o trochu více žen než v minulosti.