Restauratér nemohl najít lidi, zavedl nový model: Sněz, co můžeš, máš na to 60 minut

Iva Špačková Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Foto: Iva Špačková

Změna klientely

Nový model mu trochu proměnil hosty. Dříve chodili na obědy převážně dělníci a lidí z kanceláří přicházela zhruba jedna desetina. Od června se podíl obou skupin zhruba vyrovnal.

"Je to asi tím, že lidem z kanceláří vyhovuje, že si mohou dát i něco lehčího, jako salát či kuřecí prsíčko, a pak to doplnit zákuskem a kávou," vysvětluje si změnu klientely restauratér. Do restaurace mu také chodí nyní o trochu více žen než v minulosti.

 

Právě se děje

Další zprávy