Restauratér nemohl najít lidi, zavedl nový model: Sněz, co můžeš, máš na to 60 minut

Iva Špačková Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Foto: Iva Špačková

Nasycení

Po pár dnech se však podle Neumanna neúnosný stav začal zmírňovat. "Lidi uklidnilo, že i po pár dnech to funguje stále stejně a mohou sníst i vypít, co chtějí. Pochopili, že když to tu bude každý den, tak je nic netlačí k tomu, aby jedli do bezvědomí a strhli si žaludek," popisuje podnikatel.

Po týdnu se situace zcela uklidnila a dnes si lidé dávají na talíř přiměřené množství. "Mnoho lidí je překvapeno, že je k jídlu zdarma i pití, ale já vím, že o co více někdo vypije, o to méně sní, takže s tím nemám problém," popisuje strategii.

 

Právě se děje

Další zprávy