Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Nasycení
Po pár dnech se však podle Neumanna neúnosný stav začal zmírňovat. "Lidi uklidnilo, že i po pár dnech to funguje stále stejně a mohou sníst i vypít, co chtějí. Pochopili, že když to tu bude každý den, tak je nic netlačí k tomu, aby jedli do bezvědomí a strhli si žaludek," popisuje podnikatel.
Po týdnu se situace zcela uklidnila a dnes si lidé dávají na talíř přiměřené množství. "Mnoho lidí je překvapeno, že je k jídlu zdarma i pití, ale já vím, že o co více někdo vypije, o to méně sní, takže s tím nemám problém," popisuje strategii.