Na Černé hoře a v Peci se rozjedou nové lanovky, lyžaře čeká i umělé zasněžení

ČTK ČTK
4. 12. 2015 11:40
Lanovky tvořily hlavní část z letošních rekordních investic SkiResortu Černá hora - Pec ve výši 250 milionů korun. Lyžaři budou moci od soboty využívat šestisedačkovou lanovku s bublinou a vyhříváním na Černé hoře a čtyřsedačkovou lanovku v Peci pod Sněžkou. Klíčovou investicí byla i instalace 2,5 kilometru umělého zasněžování, z toho 1,4 kilometru na nové sjezdovce Hofmanky. Skipasy v resortu v hlavní sezoně zdraží o 40 korun na 690 korun, v sezoně o Vánocích a v únoru bude skipas za 750 korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Janské Lázně - Společnost Mega Plus, která je provozovatelem krkonošského SkiResortu Černá hora - Pec dnes oficiálně uvedla do provozu dvě lanovky na Černé hoře a v Peci pod Sněžkou. Lanovky tvořily hlavní část z letošních rekordních investic SkiResortu ve výši 250 milionů korun.

SkiResort zahrnuje areály Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou.

Lyžaři budou moci od soboty využívat šestisedačkovou lanovku s bublinou a vyhříváním Hofmanky na Černé hoře a čtyřsedačkovou lanovku Zahrádky v Peci pod Sněžkou. Lanovka Hofmanky je zcela nová, lanovka Zahrádky nahradila kotvový vlek. Důležitou investicí ve SkiResortu byla i instalace 2,5 kilometru umělého zasněžování, z toho 1,4 kilometru na nové sjezdovce Hofmanky.

V areálu Černý Důl budou mít lyžaři 1,5 kilometru nových sjezdovek a v Janských Lázních na příjezdu od Vrchlabí vzniklo parkoviště pro 250 aut. SkiResort také podle ředitele Petra Hynka letos posílí skibusové linky mezi areály, zejména páteřní linku z Pece pod Sněžkou do Janských Lázní.

Skipasy ve SkiResortu v hlavní sezoně zdraží o 40 korun na 690 korun, v nově zavedené TOP sezoně o Vánocích a v únoru bude skipas za 750 korun. Sezona ve SkiResortu začala v pátek 27. listopadu spuštěním vleku Anděl na Černé hoře, zatím se jezdí za 350 korun za den.

Šestisedačkovou lanovku s bublinou a vyhříváním letos postavil i Skiareál ve Špindlerově Mlýně. Její spuštění naplánoval na 12. prosince. Špindlerovská šestisedačka nahradila čtyřsedačkovou lanovku na Pláně. Další peníze Skiareál Špindlerův Mlýn dal do projektu modernizace umělého zasněžování, celkové investice letos dosáhly 210 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy