Řidiči Liftaga budou rozvážet i balíky ze Zásilkovny. Služba bude prémiová a dražší

ČTK ČTK
6. 3. 2019 12:25
Tuzemská přepravní společnost Liftago rozšíří své podnikání o kurýrní služby. Dohodla se na spolupráci s logistickou firmou Zásilkovna a bude převážet zásilky z internetových obchodů. Rozvoz zásilek přepravce nabídne i jiným firmám. Firmy to ve středu oznámily v tiskové zprávě. Liftago dosud fungovalo jako alternativní taxislužba. Řidiči budou moci vozit zákazníky i balíky zároveň.
Foto: Liftago

Liftago chce pro převážení zásilek využít svou stávající síť řidičů. Podle společnosti tak nehrozí navýšení už tak hustého provozu ve velkých městech. Pro Liftago aktivně jezdí kolem 1500 řidičů.

"S dalším technologickým rozvojem platformy bude řidič moci během dne rozvážet v kufru zásilky, mezitím nabírat pasažéry na blízkých místech a prakticky nejezdit na prázdno. Kromě větší efektivity jsou to pro něj samozřejmě i vyšší výdělky a pro město nižší zatížení automobily," uvedl šéf Liftaga Ondřej Krátký.

Ve druhém čtvrtletí letošního roku tak Liftago začne převážet zásilky z e-shopů, které spolupracují se Zásilkovnou. Konkrétně se bude jednat o zásilky, u které si nakupují zvolí expresní doručení. Služba bude nejdříve dostupná v Praze včetně okrajových zón jako jsou Říčany, letiště nebo Kladno, dále pak v Brně a v Ostravě.

Podle majitelky Zásilkovny Simony Kijonkové bude služba fungovat jako prémiová a cena za ní tak bude o něco vyšší. Expresní využívání je podle ní ovšem stále častěji vyhledávaná služba, věří proto, že zájem o ní bude.

Liftago chce své kurýrní aktivity postupně rozšiřovat i o další společnosti. "Ve všech případech se bude jednat o hráče na poli e-commerce či městské logistiky, které momentální stav zásilkových sítí brzdí v rozvoji. V mnoha případech jsme zjistili, že kapacita našich řidičů je mnohem větší než standardních rozvozových služeb," dodal Krátký.

Liftago je česká aplikace na zavolání taxi. V tuzemsku je konkurentem zahraničních alternativních platforem jako Uber či Taxify. Loni společnost zvýšila svůj obrat meziročně o 35 procent na téměř 300 milionů korun.

Liftago bylo jako start-up založeno Martinem Hausenblasem, Ondřejem Krátkým a Jurajem Atlasem, loni v říjnu pak do firmy investičně vstoupila společnost Livesport Invest miliardáře Martina Hájka. Společně drží zhruba 90 procent akcií.

 

Právě se děje

Další zprávy