Konkurent PPF? Novým operátorem chce být i Dial Telecom

Ekonomika Petr Kučera Ekonomika, Petr Kučera
12. 8. 2013 10:43
Zástupci Dial Telecomu požádali ČTÚ o prodloužení lhůty pro přihlašování do aukce
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

Praha - Společnost PPF Mobile Services může dostat konkurenta v chystané aukci kmitočtů pro čtvrtého mobilního operátora. Zájem má Dial Telecom, jedna z největších českých telekomunikačních společností zaměřených na firemní klientelu. Informují o tom Hospodářské noviny.

Zástupci Dial Telecomu požádali v pátek Český telekomunikační úřad o prodloužení lhůty pro přihlašování do aukce do konce září. V dopise, který mají Hospodářské noviny k dispozici, společnost uvádí, že "seriózně zvažuje svou účast v připravované aukci". Podle místopředsedy představenstva Dial Telecomu Aleše Zemana jde především o čas na jednání s investory.

Na záměru ČTÚ vyhlásit do 15. srpna výběrové řízení (aukci) se nic nezměnilo. Dial Telecom navrhuje prodloužení lhůty na podání přihlášek, nikoliv posunutí termínu zahájení výběrového řízení," reaguje mluvčí úřadu František Malina.

Hospodářské noviny připomínají, že právě menší firmy už při zrušení a znovuvyhlášení aukce frekvencí na začátku letošního roku žádaly více času na přípravu projektu čtvrtého operátora. Naopak skupina PPF hrozila, že pokud dojde k dalším průtahům, letos na podzim se z aukce stáhne.

Do aukce se mohou přihlásit i další zájemci. Předseda Českého telekomunikačního úřadu Jaromír Novák uvedl, že jednal například se zástupci Citi Group, kteří prověřují investiční potenciál českého telekomunikačního trhu pro své klienty.

Novák na konci července řekl, že finální podmínky aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě LTE včetně sítí pro čtvrtého operátora zveřejní regulátor v první polovině srpna. Zájemci o účast v aukci by mohli podávat přihlášky zhruba v polovině září, samotné přihazování na jednotlivé kmitočtové bloky pak podle Nováka začne podle odhadu úřadu zhruba na konci října.

 

Právě se děje

Další zprávy