Nový operátor láká na levné volání přes internet

ČTK ČTK
6. 8. 2013 10:46
Od pondělí začne nabízet mobilní volání další virtuální operátor Fayn Telecommunications.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Od pondělí začne nabízet mobilní volání další virtuální operátor Fayn Telecommunications. Nabídne i hovory přes internet od 58 haléřů za minutu. Cena běžného mobilního hovoru bude začínat na jedné koruně za minutu.

"Společnost úspěšně dokončila veškeré procesy související s nabídkou služeb virtuálního mobilního operátora a je připravena poskytovat tyto služby koncovým zákazníkům," uvedl jednatel Jiří Hlavenka. Služby bude nabízet ve spolupráci s firmou Quadruple, která poskytuje kapacitu v síti Vodafonu.

Zákazníci budou mít na výběr ze tří tarifů. Základní bez měsíčního poplatku nabídne volání do mobilních sítí za 1,79 koruny a SMS za 1,49 koruny. Další s paušálem 99 nebo 239 korun budou obsahovat volné minuty a SMS a nižší ceny za volání.

"Z našich průzkumů vyplynulo, že průměrný uživatel telekomunikačních operátorů provolá měsíčně okolo 250 korun. Rozhodně se mu tedy nevyplatí neomezené tarify operátorů," dodal Hlavenka.

Ceny Fayn Telecommunicationspatří k nejnižším na trhu, kde své služby nabízí nyní zhruba desítka virtuálních operátorů. První byl loni na podzim BleskMobil vydavatelství Ringier a O2.

Fayn Telecommunications je soukromá česká firma se sídlem v Brně. Dosud se zaměřovala hlavně na poskytování volání přes internet. Službu nabízí od roku 2002 a má několik desítek tisíc uživatelů. 

 

Právě se děje

Další zprávy