Kellnerovi klíčoví lidé: Blízcí kolegové, přátelé i politici lemující jeho kariéru

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
1. 4. 2021 5:30
Nejbohatší Čech Petr Kellner, který v sobotu tragicky zahynul v šestapadesáti letech při havárii vrtulníku na Aljašce, za sebou zanechal obrovský majetek. Osiřelo však i největší české vlivové impérium, jež kolem své PPF za 30 let vybudoval. Kdo patří do sítě lidí zajišťující bezpečný rozvoj největší středoevropské investiční firmy? Připomeňme si nejdůležitější osoby Kellnerova pracovního života.
Generální ředitel Air Bank Michal Strcula
Generální ředitel Air Bank Michal Strcula | Foto: Aktuálně.cz

Finanční divize PPF: Michal Strcula

Pod Kellnerovu PPF patří také skupina Air Bank, jejímž generálním ředitelem je od roku 2014 Michal Strcula, v bance působí od jejích začátků v roce 2010.  Jedna z nejmladších bank v Česku by se měla spolu s českým a slovenským Home Creditem a platformou Benxy, která poskytuje službu Zonky, spojit s Moneta Money Bank. 

  • PPF se vrátila k plánu spojení s Monetou letos v lednu, zatím oznámila koupi 28 procent akcií banky. Fúzí Monety a Air Bank může vzniknout co do počtu klientů třetí největší banka na českém trhu po České spořitelně a ČSOB.

O sloučení bank s firmami z holdingu PPF se mluvilo už dříve, v roce 2019 z něj ale nakonec sešlo, protože se strany nedohodly na ceně, kterou by měla Moneta, v jejímž čele stojí Tomáš Spurný, za sloučení zaplatit.

 

Právě se děje

Další zprávy