Kellnerovi němečtí těžaři jsou z jeho úmrtí v šoku. O dopadech nechce LEAG spekulovat

ČTK ČTK
29. 3. 2021 13:40
Lužická těžební a energetická společnost LEAG je z tragického úmrtí nejbohatšího Čecha Petra Kellnera otřesena. Sdělil to předseda představenstva LEAGu Helmar Rendez. Vlastníky LEAGu jsou napůl skupiny Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského a PPF Investments.
Český miliardář a zakladatel investiční skupiny PPF Group N.V. Petr Kellner na archivním snímku
Český miliardář a zakladatel investiční skupiny PPF Group N.V. Petr Kellner na archivním snímku | Foto: PPF

"O tragédii jsme se dozvěděli s otřesením a nečekané předčasné úmrtí Petra Kellnera nás zasáhlo, neboť jsme si ho všichni cenili jako úspěšného hospodářského manažera," uvedl Rendez. "Nyní myslíme na jeho rodinu a soucítíme s ní," dodal.

Mluvčí LEAGu Thoralf Schirmer doplnil, že společnost v tuto chvíli nebude o možných dopadech Kellnerova úmrtí na chod podniku spekulovat. "Jistě chápete, že nyní na to není vhodná doba," řekl mluvčí společnosti Schirmer.

Lausitz Energie (LEAG) je podle webu EPPE největší energetickou společností ve východním Německu, kde se rovněž řadí k největším soukromým zaměstnavatelům. Společnost se věnuje těžbě, rafinaci a výrobě elektřiny a tepla. LEAG provozuje čtyři doly, čtyři elektrárny, jednu rafinerii a chystá se více soustředit na obnovitelné zdroje či skladování elektrické energie.

 

Právě se děje

Další zprávy