Hodnota bitcoinu klesla na nejnižší úroveň od loňského listopadu

ČTK ČTK
29. 6. 2018 13:26
Poptávka po bitcoinu klesá kvůli nezájmu investorů, komentářům globálních regulátorů i kvůli kybernetickým útokům na kryptoměnové burzy.
Vývoj ceny bitcoinu. Klikněte pro kompletní zobrazení.
Vývoj ceny bitcoinu. Klikněte pro kompletní zobrazení. | Foto: Coindesk

Londýn - Hodnota kybernetické měny bitcoin se dnes propadla na nejnižší úroveň od loňského listopadu. Poptávka po bitcoinu i ostatních kryptoměnách klesá nejen kvůli slabšímu zájmu investorů, ale také v reakci na nedávné negativní komentáře globálních regulátorů a na kybernetické útoky na přední kryptoměnové burzy. Od počátku roku bitcoin ze své hodnoty ztratil 60 procent, uvedla agentura Reuters.

Pokles letos zažívají všechny virtuální měny. Nejznámější bitcoin dnes na burze Bitstamp oslabil na 5774 amerických dolarů (129 615 korun), což je nejnižší úroveň od poloviny listopadu 2017. Zatímco za loňský rok zpevnil o více než 1300 procent, za letošní rok už téměř 60 procent ztratil a oproti prosincovému vrcholu je jeho cena nižší o 70 procent.

"Žádná z kryptoměn v současné době nesplňuje kritéria, která bychom u investice hledali, nadále doporučujeme extrémní opatrnost. Pád těchto měn ještě není u konce," prohlásil analytik Barclays Will Hobbs. Britská centrální banka ve čtvrtek varovala před kryptoměnami finanční sektor, protože tato aktiva mohou být vysoce nestabilní a nechráněná vůči podvodům.

 

Právě se děje

Další zprávy