Foto: Budoucnost televize i ping pong s robotem. K vrcholům veletrhu CES patřil i český úspěch

Foto: Budoucnost televize i ping pong s robotem. K vrcholům veletrhu CES patřil i český úspěch
Honor View 10 – Telefony na CESu nejsou tolik vidět, novinky si firmy šetří na Mobile World Congress. Výjimkou byl Huawei, který zaujal skvěle vybaveným telefonem Honor View 10 (až  fotoaparát skoro stejný jako Mate 10 Pro) v přepočtu asi za 13 tisíc korun.
Lenovo Miix 630 si vysloužil pozici nejzajímavějšího nového počítače. Tenký tablet s klávesnicí vydrží až 20 hodin na jedno nabití. Součástí výbavy je LTE a možnost bezplatně přejít z omezených Windows 10 S na verzi Pro. Cena by se měla vejít pod dvacet tisíc korun.
LG ThinQ WK9. Největší hvězdou veletrhu byl Google Asistent přítomný ve stovkách produktů. Nejzajímavěji vypadá asistent uvězněný ve stereo reprosoustavě s dotykovým displejem od LG. Podobný produkt má i Lenovo, se zajímavějším vzhledem ale pouze s jedním reproduktorem
Omron Forpheus je rozhodně nejlepší robot na veletrhu. Umí bezvadně hrát ping-pong a ukazuje, jak dobře to jeho tvůrci umí s umělou inteligencí, optickými senzory i motory. A nestávkuje jako jiní roboti ukazovaní na CESu - jako třeba roztomilý ale zcela nepraktický Aibo.
Foto: Otakar Schön
Otakar Schön
13. 1. 2018 18:50
Veletrh spotřební elektroniky CES je minulostí. Samsung, LG nebo Sony ukázaly působivou budoucnost televizí, Češi předvedli chytrou bezpečnostní kameru a my jsme si zahráli ping pong s neuvěřitelným robotem.
 

Právě se děje

Další zprávy