Dobrovolníci nastoupili dnes. A je jich přes 9000

bps
21. 9. 2012 11:00
Mezinárodní dobrovolnický projekt ENGAGE u nás organizuje platforma Byznys pro společnost
Dobrovolníci z ČEZ pomáhají při úpravách zeleně
Dobrovolníci z ČEZ pomáhají při úpravách zeleně | Foto: ČEZ

Na 250 zaměstnanců z šestnácti  firem dnes pomáhá dobré věci v šestatřiceti neziskových organizacích po celé České republice; akce je součástí mezinárodního projektu firemního dobrovolnictví ENGAGE.

ENGAGE v ČR již počtvrté organizuje platforma Byznys pro společnost. Do tohoto projektu je po celém světě zapojeno 15 zemí a přibližně 9500 firemních dobrovolníků. Pomáhá se tak například v Německu, Srbsku, Číně, Slovensku, Portugalsku, Itálii, Francii a Rumunsku.

V Česku se projektu letos zúčastní firemní dobrovolníci z Allen & Overy LPP, Allianz, B.I.G. Prague, Česká spořitelna, a.s., ČSOB, a.s., E.ON Česká republika, s.r.o., Hotel Jalta, Janssen-Cilag s.r.o., Kooperativa pojišťovna, a.s., Merck spol. s.r.o., PDQM, Plaza Alta Hotel, Plzeňský Prazdroj, a.s., Provident Financial s.r.o., Skupina ČEZ, Tchibo Praha, s.r.o., T-Mobile Czech Republic, a.s.

Společně neziskovému sektoru věnují přes 2000 hodin svého času. Pomoc dobrovolníků je různorodá, věnují se ochranářským pracím v přírodě, záchraně kulturních památek, pomáhají s organizací dobročinného bazaru, zúčastní se olympiády pro handicapované, doprovázejí klienty na výlet, myjí okna, malují, ale pomáhají organizacím i svými odbornými znalostmi. U příležitosti Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity je tématem i pomoc seniorům.

Mezi podpořenými organizacemi jsou například Fokus Praha, Helppes, hrad Hartenberg, Spolu Olomouc, Domov svaté rodiny, Občanské sdružení Tři - Hospic Dobrého Pastýře a mnoho dalších.

 

Právě se děje

Další zprávy