Zaměstnanci velkých firem se na den stali dobrovolníky

Ekonomika Ekonomika, Klára Mikmeková, CSR Fórum
23. 9. 2011 17:03
Zaměstnanci firem na den opustili kanceláře a věnovali se činnosti v neziskovkách
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - V pátek proběhl v České republice i řadě evropských zemí den firemních dobrovolníků. Mezinárodní komunitní den ENGAGE realizovala v Česku platforma Byznys pro společnost. Jejím generálním partnerem se stala skupina ČEZ.

Cílem mezinárodního projektu je pomoc neziskovým organizacím v celé zemi. Do projektu se zapojily velké české firmy.

Mezi nimi byly například Česká spořitelna, E.ON Česká republika, EVRAZ Vítkovice Steel, IBM Česká republika, Kooperativa pojišťovna VIG, Provident Financial, Plzeňský Prazdroj, Skupina ČEZ, T-Mobile Czech Republic, Tetra Pak nebo Santé.

V rámci projektu se přes 130 zaměstnanců těchto společností namísto běžných pracovních a manažerských úkolů zapojilo do činnosti ve dvaceti českých neziskovkách. Přidali se tak k více než 8 800 dobrovolníkům na celém světě.

Činnost dobrovolníků byla různorodá, věnovali se klientům, pracovali na zahradě, malovali, natírali, prováděli ochranářské práce v přírodě, pomohli s přípravou na kulturní akci, a podobně.

K organizacím, kterým pomohli, patří Dílny tvořivosti, 01/71. ZO ČSOP Koniklec, Wontanara, Autistik, Společnost pro ochranu Prokopského a Dalejského údolí, Domov svaté Rodiny, Církevní mateřská škola Studánka, Základní škola prof. Otakara Chlupa, Oblastní charita Pardubice, Dětský domov a školní jídelna Nechanice, Zoologická zahrada Hodonín, Klášter Chotěšov, Dětský domov a Školní jídelna na Vizině, Pomocné tlapky, Nadační fond Koleč, ZOO Dvůr Králové, Fórum 50%, Kolpingova Rodina, Centrum pro všechny a Ledovec.

Myšlenkou ENGAGE je zlepšení kvality života v dané obci a rozvoj partnerství mezi firmami a komunitou.

Tento materiál vznikl v rámci společného projektu Aktuálně.cz a CSR fórum - webového magazínu Byznys a společnost.

Sekce chce informovat o světě firem, neziskových organizací, trendech v CSR a společenské odpovědnosti vůbec.

 

Právě se děje

Další zprávy